مکینزی می نویسد مشاغل کوچک در این زمینه با مشکلات بزرگتری روبرو هستند زیرا همه این تغییرات نیازمند هزینه های بزرگ است درحالیکه سرمایه در گردش این نوع مشاغل پایین است و این باعث می شود شرکت های تولیدی در این سایز در مقایسه با شرکت های بزرگ با مشکلات عدیده ای روبرو باشند. تحقیقات جدید مکینزی نشان می دهند مشاغل کوچک مانند رستوران ها، خرده تولیدی ها و خرده فروشی ها به همین دلایل طول می کشد تا بتوانند خود را بازیابی کنند.
موضوع دیگر اما که در گزارش مکینزی از اهمیت زیادی برخوردار است رشد 13 تا 22 درصدی هزینه های حمل و نقل در دنیا در نتیجه شیوع بیشتر بیماری کووید 19 است که نشان می دهد این موضوع می تواند برای زنیره تامین مواد اولیه مشکلاتی را ایجاد کند بنابراین به خصوص در بخش های تولیدی در اقتصادهای تولیدگر لازم است.
در این بین نگاهی به این گزارش و مقایسه آن با شرایط کنونی ایران نشان می دهد چند موضوع در رابطه با ایران اهمیت دارد که در ادامه اشاره می شود:
1) ایجاد شرایط برای دورکاری نیروی انسانی در صورت بازگشت بیماری کووید 19
2) فراهم سازی زیرساخت های لازم از نظر فنی مانند تقویت سیستم های اتوماسیون و نرم افزارهای ارتباط تصویری و صوتی همکاران و مدیران
3) نظارت بر عملکرد نیروی کار از طریق گزارش عملکرد
4) پرداخت یارانه های حمایتی-بهداشتی تولید به مشاغلی که امکان دورکاری برای نیروی انسانی آن وجود ندارد
5) حمایت های مالی از شرکت های تولیدی برای رفع چالش های ناشی از کووید 19 مانند تامین مواد اولیه
6) رونق در بخش های خرده فروشی از طریق پروتکل های بهداشتی
7) تسهیل صادرات برای فروش مازاد محصول در بازارهای بین المللی
8) کمک به تامین منابع مالی از بانک ها با بهبود نرخ های سود
9) بسترسازی در حوزه هایی مانند حمل و نقل برای کاهش هزینه های تولید
10) حمایت از بنگاه ها در قبال اخراج و تعدیل نیروی انسانی
باید به خاطر داشته باشیم که در آینده مسیر حرکت اقتصاد جهان و کشور ما تغییر خواهد کرد بنابراین هر نوع هزینه در این مسیر در اصل نوعی سرمایه گذاری برای اینده محسوب می شود.
نظر شما